Atenció: El teu navegador no té suport per algunes funcionalitats necessàries. Et recomanem que utilitzis Chrome, Firefox o Internet Explorer Edge.

Lletraferint

vídeos sobre la llengua catalana!

 • 55
  Mecenes

Biografia

Em dic Roc, soc estudiant de filologia catalana a la URV i vaig decidir inventar el concepte de Lletraferint, que prové de l'adjectiu "lletraferit", el qual significa "amant de conrear les lletres".
Aquest nom ha estat la façana del meu projecte que, des de fa més d'un any, ha divulgat la llengua catalana i la seva literatura a través de diferents plataformes i xarxes socials, tot arribant a més de 70.000 persones entre els vídeos de Youtube i les publicacions d'Instragram.
En conseqüència, he volgut estendre i millorar la meva aventura filològica gràcies a aquesta pàgina de Mecenatge, que permetrà que, qui vulgui i pugui, em doni un petit suport econòmic perquè aquest projecte avanci tant tècnicament com qualitativa.

La meva feina es pot dividir en tres branques principals:
1. Youtube: hi penjo vídeos -actualment n'hi ha més de 30- relacionats amb la llengua i la literatura catalanes, que han tingut un ressò de més de 105.000 visites.
2. Instagram: hi publico enquestes lingüístiques i literàries, que arriben a més de 12.000 persones, tot creant interès per la nostra llengua i fent difusió de diferents temes culturals del nostre país. També hi penjo alguns dels meus escrits literaris que han gaudit d'una bona recepció.
3. Lletraferint el món (blog): hi podreu trobar comentaris de text, sociolingüística, consells ortogràfics, anàlisis de poemes i cançons... Tot un reguitzell d'elements que us enriquiran tant si us interessa la llengua catalana com si la voleu aprendre. A més, podeu contactar amb mi per fer classes particulars.


Per a què fer-se mecenes de Lletraferint?

Ara mateix:
-Faig divulgació de la nostra llengua i en la nostra llengua per les principals xarxes socials mitjançant vídeos, escrits, enquestes, reculls de poesia, concursos, etc.
-Creo interès pel català i n'analitzo la seva situació social.
-Incentivo la passió per la literatura catalana amb vídeos i publicacions que tenen molts seguidors joves.
-Resolc dubtes lingüístics de centenars de persones.
-Comparteixo els meus vídeos en diferents plataformes perquè arribin al màxim nombre de persones.
-Soc gairebé l'únic canal de youtube que tracta temes relacionats amb la filologia catalana de manera activa i amb una comunitat de seguidors participadora.
-Difonc el català normatiu, però sense obviar l'enorme riquesa dialectal que té.

En un futur:
-Gràcies a la vostra ajuda podré millorar la qualitat dels meus vídeos: seria important comprar un focus, una càmera més bona i un portàtil que pogués editar a una velocitat adequada. Tot això milloraria de manera substancial el rendiment del meu canal.
-Idear, gravar, corregir, editar i difondre són cinc passos que en total comporten més de 6 hores de feina. Amb el vostre suport, podré disposar més sovint d'aquest temps.
-Si aquest Mecenatge rep un suport substancial, podré augmentar la quantitat de vídeos i la freqüència de publicació.
-Finalment, cal destacar que, sens dubte, podré fer molts projectes especials, per als meus mecenes: vídeos exclusius, escrits únics, classes particulars i privilegis ben diversos relacionats amb el meu contingut.


Us deixo un fragment de la Introducció del meu blog:

En aquest món on cada vegada es valora més la part pràctica i elemental en tots els àmbits trobo a faltar la flaire d'humanitat, de crítica, de lletra, de dubte, de llibre vell o de bellesa del saber. Aquí trobareu un refugi de «la finalitat» i la competició: un lloc on gaudir de l'art per l'art mentre us relaxeu, us enfadeu, us n'assabenteu, us indigneu, i us coneixeu llegint, perquè llegir ens salva de tot el res.
Un proverbi àrab illustra perfectament el tresor de la lectura:
«Un llibre és com un jardí que es porta a la butxaca.»

Atentament,
Roc Aragonès "Lletraferint"

Estadístiques generals

 • 55
  Mecenes
 • 43
  Publicacions
 • 77
  et segueixen